Posted by on 22 maart 2018

Met een gerust hart je hart volgen

Margot kwam bij mij als cliënt omdat ze twijfelde over haar keuzes. Op dat moment was ze eigenaresse van twee kapperszaken die ze samen met haar zakelijke partner van scratch af aan had opgebouwd. Maar Margot was ook tijdens een van haar reizen verliefd geworden op een mooie man uit Portugal, Gonzalo. In het begin van hun verliefdheid bracht ik het al eens ter sprake: Wat als…? Maar dat werd heel beslist door Margot weggewuifd. “Komt tijd komt raad” zei ze altijd. En daarom zat ze nu voor me…

Alle opties

“Wat wil je hart?” vroeg ik haar. ”En wat zegt je ratio?” Daar zat nu juist de discrepantie, want de kapsalons oppakken en verhuizen naar Portugal was geen optie. En haar partner voelde er na drie jaar intensief op en neer pendelen niet zoveel voor om zich definitief in Nederland te vestigen. Samen plaatsten we de opties in een tijdskader.

Margot kan met haar beroep een nieuwe carrière in Portugal opbouwen; voor Gonzalo zou dit in Nederland een stuk moeilijker zijn. En nog veel belangrijker: brachten haar kapperszaken haar nog dezelfde voldoening als in het begin van haar carrière? Waar zou ze haar toekomstige kinderen een leven zien leven? Zag zij zichzelf definitief in Portugal wonen met Gonzalo?

Een beslissing

Stilaan werd duidelijker dat Margot haar hart wilde volgen, mits haar keuzes geen grote gevolgen zouden hebben voor het voortbestaan van haar bedrijf en haar personeel. “Wie van je medewerkers vertrouw je nu de leiding toe als je op reis bent?” Dat was de vraag die de oplossing bood. Haar bedrijfsleidster had al eens geventileerd dat zij wel droomde over een eigen zaak op Ibiza. De twijfel over een Spaans eiland als locatie én de kans die haar nu werd geboden zorgden al snel voor een beslissing. Van bedrijfsleidster naar zelfstandig ondernemer, soms komen dromen verrassend snel tot realisatie!

Margot kan met een gerust hart haar hart volgen. En ze leven beiden nu hun droom: de een in Eindhoven en de ander in Lissabon. Keuzes maken met je hart en onderbouwen met je ratio maken gelukkig(er)!

Geloof, en een Hoop Liefde

Ben je benieuwd hoe het nu met Margot gaat? Kijk dan op npo uitzending gemist naar het programma ‘Geloof, en een Hoop Liefde’ in Eindhoven (4 december 2017). Vanaf 23 minuten start het item met Margot (in mijn huis).

Posted in: blog