Over Wilma

Naast levenskunstenaar ben ik overlever en ondernemer pur sang. Maatschappelijk betrokken, soms visionair of rebels als omstandigheden dat nodig maken. Zo ben ik 27 jaar geleden mijn eigen bedrijf gestart uit pure noodzaak om kostwinner te worden. In 1989 bestonden er geen crèches, naschoolse opvang of overblijfmogelijkheden. Dus greep ik de kans om franchisenemer te worden van een Amerikaanse organisatie op het gebied van image consulting. Als zelfstandig ondernemer was ik flexibel met mijn werktijden, werkte vanuit huis en daardoor was ik in staat om opvang voor mijn zoons van toen 3 en 5 jaar te creëren. Nu heel vanzelfsprekend, maar toen…?

Mijn expertise

Ik ben gecertificeerd kinder- en jeugdtherapeut, mediator en energetisch Theta en Reconnective healer. Mijn aandachtsveld richt zich op familiesystemen en -opstellingen met als werkvorm ‘een taal erbij’. In deze werkvorm stellen we poppetjes op als representanten voor je familie en dit maakt in één oogopslag zichtbaar waar jouw levensvragen over gaan. Uitgangspunt is het contextuele gedachte goed van Boszormenyi-Nagy. Verder ben ik een groot fan van de presentietheorie van prof.dr. Andries Baart.

Bovenal ben ik ervaringsdeskundige op (bijna) alle levensterreinen: echtscheiding, zwarte schaap van de (schoon-)familie, verlies van ouder(s), partner, onderneming en/of werk, burn-out. De verwerking dat je kind anders is (autisme) of je partner dementeert. Vreselijke gebeurtenissen die er alleen maar toe hebben gediend om mij naar de mooiste en beste versie van mijzelf te leiden.

Mater familias

Inmiddels ben ik mater familias van 2 zoons, 2 schoondochters en 2 kleindochters. Toeval of niet: mijn geluksgetal is 2! Mijn autistische zoon werd pas op 16-jarige leeftijd gediagnosticeerd en dankzij het vangnet gaat het nu gelukkig heel goed met hem. Ik deel de mantelzorg voor mijn dementerende partner met een verpleeghuis. Ik heb een enorme honger naar leren. Ik blijf opleidingen volgen en lees heel veel vakliteratuur. En ik houd van reizen; lekker op vakantie naar de zon of gewoon ronddwalen door Nederland, zelfs in mijn eigen stad. Thuis, in Eindhoven, heb ik sinds kort een kitten. Maar er is ruimte in mijn hart en ik ben jong genoeg van geest om ook jou met je levensvragen te omarmen!

 

“Ik ging naar Wilma omdat ik de verstoorde relatie met mijn dochter wilde herstellen, of tenminste emotioneel accepteren van status quo. De gesprekken brachten veel teweeg, er kwam veel vroeger verdriet naar boven. Maar gaandeweg kwam er ook opluchting en uiteindelijk rust in mijn hoofd, of berusting. Dankzij het coachtraject bij Wilma heb ik de situatie zoals die is kunnen accepteren. Hierdoor voel ik me gelukkiger en kan ik de verhouding met mijn dochter accepteren zoals deze is: Het is zoals het is en zo is het. Het zou kunnen dat ik, door deze houding van mij, de spanning uit de lucht heb gehaald. Het lijkt er namelijk op dat de omgang soepeler wordt.

Wilma is een prettige coach, zij creëerde een vertrouwenssituatie waardoor het mogelijk werd om verborgen verdriet te vinden en te uiten.”

M.J.J. de J. (71 jaar), gepensioneerd jurist